Miten henkilökohtainen laina voi auttaa minua ostamaan unelmieni talon?

May 15, 2019

Riippumatta siitä oletko ostamassa, rakentamassa vai remontoimassa kotia, tiedät varmasti että tavoitteen saavuttaminen vaatii suhteellisen isoa kukkaroa. Toisinaan käyttöbudjetti jää vain hieman vajaaksi todellisiin kustannuksiin verrattuna, kun taas joskus ero käytössä olevien ja tarvittavien varojen välillä on hyvinkin suuri ero. Rahapula ei aina ole esteenä unelmille, sillä vaihtoehtoisten ratkaisujen ansiosta voit tehdä unelmistasi totta ja saada juuri sellaisen kodin, josta olet aina haaveillut.

Henkilökohtaiset lainat ovat olennaisessa osassa, kun haluat mennä elämässäsi eteenpäin ja hankkia itsellesi ensimmäisen kodin.

Luottoluokituksilla “kikkailu”

Lainantarjoaja määrittää jokaisen lainaa hakevan asiakkaan henkilökohtaisen luottoluokituksen. Luottoluokituksilla on mahdollista kikkailla esimerkiksi tapauksessa, jossa pariskunta on ostamassa yhteistä kotia. Yhteisen asuntolainan ottamisen sijaan pariskunta voi hakea lainaa vain toisen osapuolen nimissä. Hyvä luottoluokitus on äärimmäisen tärkeä tekijä kotia ostaessa, joten henkilökohtaisen lainan ottaminen samaan aikaan on yleensä huono vaihtoehto, sillä se voi alentaa henkilön luottoarviota. Jos kotia ostaessa huomioidaan ainoastaan pariskunnan toisen osapuolen luottoluokitus, hänen kumppaninsa voi hakea henkilökohtaista lainaa ilman, että se vaikuttaa asuntolainan myöntämiseen.

Kodin remontointi

Jos olet myymässä kotiasi, vähintään pienen pintaremontin tekeminen voi olla tarpeellista ennen asunnon tai talon listaamista markkinoille. Tässä tapauksessa henkilökohtaisen lainan ottamisesta voi olla valtavasti hyötyä. Lainaa voi ajatella ikään kuin sijoituksena, sillä remonttiin käytetyt varat auttavat puolestaan nostamaan asunnosta tai talosta pyytämääsi hintaa.

Monet käyttävät henkilökohtaisia lainoja myös oman kodin remontointiin, vaikka heillä ei olisikaan aikeita myydä kotia. Perheen koti on myös eräänlainen sijoitus parempaan tulevaisuuteen. Pitämällä kodin hyvässä kunnossa, se on mahdollista myydä aikanaan eläkepäivien koittaessa mukavaan hintaan. Henkilökohtaiset lainat auttavat erilaisissa kodin remontointiin ja ylläpitoon liittyvien kustannusten kattamisessa jatkuvasti.

Isompi rakennusbudjetti

Jotkut haluavat rakentaa oman unelmakotinsa joko itse tai rakennuttamalla sen urakoitsijoilla. Vaikka olisitkin osannut varautua tulevaan rakennusurakkaan laittamalla rahaa sivuun joka kuukausi jo pidemmän aikaa, toisinaan todelliset kokonaiskustannukset pääsevät yllättämään suuruudellaan. Henkilökohtainen laina auttaa sinua varmistamaan, että rakennusurakka voi jatkua suunnitelmien mukaisesti. Voit maksaa sillä niin urakoitsijoiden palkat kuin mahdolliset lisämateriaalien hankintakustannukset.

Henkilökohtaiset lainat voivat pelastaa kodinomistajan silloin, kun elämä pääsee yllättämään tai tarvitaan isoja rahasummia erilaisten kustannusten kattamiseksi. Kotia rakentaessa, myydessä ja ostaessa moni asia voi mennä pieleen. Toisinaan yllättäviin tilanteisiin ei ole ollut mahdollista varautua mitenkään. Henkilökohtaiset lainat voivat tuoda apua arkeen silloin, kun tarvitset sitä kipeästi. Lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti, joten rahoja ei myöskään tarvitse joutua odottelemaan liian pitkään.