Onko luottoarviosi huono? Henkilökohtaiset lainat voivat auttaa parantamaan sitä

May 23, 2019

Henkilökohtaiset lainat ovat hyvin yleisesti käytettyjä ratkaisuja, jotka auttavat selviämään monista arjen mukaan tuomista kustannuksista. Lainat voivat vaihdella suuruudeltaan aina pienemmistä, seuraavaan palkkapäivään selviytymiseen apua tuovista lainasummista isompiin lainoihin, joilla voit remontoida vaikkapa kotisi. Yhdestä näihin lainoihin liittyvästä edusta ei kuitenkaan juuri puhuta – nimittäin niitä voi myös käyttää oman luottoarvion parantamiseen.

Tässä artikkelissa perehdymme lyhyesti eri tyyppisiin lainoihin, jotka voivat auttaa sinua pääsemään ulos kinkkisemmästä talousahdingosta. Lisäksi kerromme, miten henkilökohtaisia lainoja voi käyttää luottoarvion parantamiseen.

Pienet pikavipit ja isommat henkilökohtaiset lainat

Pikavipit tai -lainat voivat olla erinomainen ratkaisu, jos haluat lainata kohtuullisen pienen summan rahaa. Tyypillisesti lainat tuovat helpotusta tilapäiseen rahapulaan, jolloin selviytyminen arjen tavallisista kustannuksista onnistuu seuraavaa palkkapäivää odotellessa. Jos haluat lainata isomman summan rahaa, sinun kannattaa tutustua henkilökohtaisiin lainoihin.

Vakuudellinen vai vakuudeton laina?

Vakuudellisen lainan ehtona on, että lainanhakijalla on nimissään jotain omaisuutta, jota hän voi käyttää maksukyvyn takaamiseen. Tyypillisimpiä esimerkkejä vakuuksista ovat esimerkiksi auto tai talo. Monella ei kuitenkaan ole lainkaan omaisuutta, jolloin vakuudeton henkilökohtainen laina tarjoaa heille kaipaamansa rahasumman.

Miten henkilökohtaiset lainat voivat parantaa luottoarviota?

Henkilökohtainen laina voi aluksi laskea luottoarviota muutamalla asteella, mutta tämä on tilapäistä. Huolehtimalla lainan takaisin maksusta ajallaan joka kuukausi voit parantaa luottoarviotasi. Näin siitä voi olla lopuksi jopa hyötyä, mikäli luottoarvio oli alun perin kehno.

Henkilökohtaiset lainat auttavat määrittämään henkilön luottoarvion moninaisemmin. Jos olet käyttänyt ainoastaan luottokortteja tai et ole esimerkiksi koskaan hakenut luottoa, henkilökohtainen laina osoittaa, että osaat huolehtia vastuullisesti eri tyyppisistä luotoista. Luottoarvioita määrittävien byrokraatit suhtautuvat tähän erittäin suotuisasti.

Lainerien maksaminen takaisin ajallaan osoittaa myös, että lyhennät velkaasi juuri niin kuin pitääkin. Tämä puolestaan vaikuttaa positiivisesti omaan luottoarvioosi.

Luonnollisesti on tärkeää muistaa olla lainaamatta sellaisia summia, joita et voi realistisesti maksaa takaisin. Tämä vahingoittaa luottoarviotasi sen parantamisen sijaan ja velkaannut vain entisestään. Mitä enemmän velkaa on, sitä stressaavampaa niistä huolehtiminen on. Samalla kaivat itsellesi vain kuoppaa, sillä velkakierteeseen ajautuminen on merkittävä rasite henkilökohtaiselle taloudelle. Lainaa vastuullisesti ja lyhennä lainaa maksuaikataulun mukaisesti, jos haluat käyttää henkilökohtaista lainaa oman luottoarviosi parantamiseen.